NEW LIVE AID

Keress pénzt miközben támogatod a Föld fennmaradását

Kriptovaluta egy fenntarthatóbb világért!

A Bitcoin 21 milliós határának megértése 🧢⛑

Keménysapka és krumpliorr

A kriptók teljes készlete (total supply) a blokkláncba kódolt maximális mennyiséget jelöli az adott kriptóból. Ez felfogható egy biztonsági korlátnak, ami megakadályozza, hogy további egységeket gyártsanak, vagy forgalomba hozzanak belőle. Ez hiányhoz vezet, aminek hatására emelkednek egyes tokenek értékei.

Ha valamire megnő a kereslet, de kevés van belőle, akkor az egységek többet fognak érni, hiszen aki szerezni akar magának belőle, hajlandó többet is kiadni érte.

A hard cap-et használják még a kezdeti érme felajánlás (ICO) értékelésénél, tehát ezt is figyelembe veszik a befektetők, támogatók, mielőtt vásárolnak az adott érméből.
A hard és a soft cap a kezdeti érme felajánlás során a legismertebb elemek.
A soft cap (minimális korlát) az az összeg, ami minimálisan szükséges a projekt elindításához, a hard cap (felső korlát) pedig a teljes összeg, amit a csapat szeretne összegyűjteni a kezdeti érme felajánlás során.

A hard cap szerepe, hogy kijelöli a projekt szűkösségét és ez alapján a projekt gazdái meghatározzák, hogy a projekten összegyűlt pénzt pontosan mire és milyen arányban használják fel.

A Bitcoin hard cap-je.

21 millió. Ez az a szám, amit belevéstek a forráskódba, és amit a hálózati csomópontok kikényszerítenek.

Ez a felső határ azért fontos, hogy jól tartsa az értékét. Az ingatlanokhoz és az aranyhoz hasonlóan nehezen bővíthető a mennyisége. A Bitcoin előállítása a négy évente történő felezés miatt egyre nehezebb majd végül lehetetlen lesz.

Mi az a felezés

A Bitcoin esetén minden 210 000 kibányászott blokk után vagy körülbelül négyévente felére csökken a bányászok – a tranzakciók feldolgozásáért járó – blokkjutalma. így felére csökken az új Bitcoinok forgalomba hozatalának sebessége. Így szintetikusan kikényszeríti az ár növekedést egészen addig, amíg az összes ki nem lesz bocsájtva.

2009-ben a bányászott lánc minden egyes blokkjáért 50 Bitcoin volt a jutalom. Az első felezés után 25, majd 12,5 volt, majd 2020. május 11-től 6,25 Bitcoin lett blokkonként.

A fentebb leírtak nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak. Olvasd el a Whitepapert, nézd át az ütemtervet, nyisd meg a Blockchain Explorert és dönts a saját ítélésed szerint befektetéskor!

Később találkozunk,

AID CSAPAT

New Live Aid

Cikkek

Copyright © All rights reserved. Privacy Policy