NEW LIVE AID

Keress pénzt miközben támogatod a Föld fennmaradását

Kriptovaluta egy fenntarthatóbb világért!

Meddig nőhet a Bitcoin értéke? 🧐

A Bitcoin ára Űrgolyhókat megszégyenítő sebességgel 7200%-os emelkedett az elmúlt 5 évben.

Csak 2021-ben közel megduplázódott annak ellenére, hogy Kína betiltotta a kereskedését. A cikk írásakor 56000USD körül mocorog az árfolyama egy Bitcoinnak.
És ugyan azt mondják páran, hogy itt fog stabilizálódni az árfolyam, Cathie Wood szerint – aki az ARK Invest tagja – 2026-ra elérheti az 560’000USD árat is. Túl optimista!  – mondhatjátok.

De miért ugorhat ennyit az árfolyam pár év alatt?

A korábbi szárnyalást legfőképpen a fiatal befektetők számlájára lehetett írni, viszont a globális vírushelyzet miatt 2020 elején beszálltak a buliba a cégek és hatalmas mennyiségű Bitcoint vásároltak. Ez persze bizalmat ébresztett a lakosság körében, így ők is elkezdtek Bitcoint vásárolni.

Wood szerint, ha a cégek a portfóliójukból csak 5%-ot Bitcoinba tennének, az ár könnyedén 560’000USD lenne 5 éven belül.

Más mozgatórugója is lehet az árfolyam ilyen szintű növekedésének.

Az arany és más nemesfémek mellett könnyen a Bitcoin lehet a befektetők biztonságos célpontja.
Például az országok, akik nagyon megszenvedik az infláció káros hatásait, követhetik El Salvador példáját, ahol elkezdték elfogadni a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként.

Ha ugye a Bitcoin elfogadott több országban, mint törvényes fizetőeszköz, akkor a nagy bankoknak, hitelkártya-szolgáltatóknak és a digitális fizetési platformoknak is szükségszerű lesz elfogadni azt más crypto és fiat valutákkal egyetemben.
Ez organikusan több vállalkozást és magánszemélyt ösztönöz a crypto vásárlásra. A digitális élet egyre nagyobb térnyerése miatt a valódi és a digitális világ közti határ egyre vékonyabb lesz, ezzel gyorsítva a fentebbi folyamatot.
Egyes spekulatív cryptok összeomlása további stabilitásra vágyó befektetőket hajthat a Bitcoin malmára, amivel tovább erősödhet a Bitcoin helye a világ első számú cryptója pozícióban.

Mi okozhatja, hogy mégsem éri el soha az 560’000USD árat?

A bányászattal járó környezet szennyezés igencsak rossz fényben tünteti fel a crypto világot, a bődületes áram felhasználásról nem is beszélve.

Például, ha elérné az 500’000USD árat a Bitcoin, a bányászok 40%-al több CO2-t produkálnának, mint Brazília és 70%-al többet, mint az Egyesült Királyság.

Mindehhez persze hozzá tartozik, hogy a Proof of Work van környezet szennyezőnek titulálva, de a gyakorlatban nagyon sok helyen napelemekkel üzemeltetik a „farmokat”, vagy a megtermelt hőt, a létesítmény fűtésére használják fel.

A kormányok bizonyosan megpróbálják keményen szabályozni az összes crypto-t, főleg mivel állítólag ezekkel könnyebb adót csalni, pénzt mosni és anonim tranzakciókat bonyolítani.
Kína, Bolívia, Kolumbia és Algéria, pár ország, ahol már betiltották a crypto tranzakciókat. India, Oroszország és az USA is fontolgatja, hogyan tudnák szabályozni a tranzakciókat.

És a fekete leves, hogy maga az áringadozás könnyedén megakadályozhatja, hogy széles körben elterjedjen a mindennapi használatban, ugyanis ha úgy véljük, hogy jelentős emelkedés várható a következő 2-3-5 évben, akkor inkább megtartjuk, mintsem rendelünk belőle egy gyors tálat a sarki Dönerből.

Ellenben ha stabilizálódik, akkor könnyebben költi el bárki bármire, hiszen hosszú távon sem számít az esetleges ingadozás. Viszont ebből egyenes úton ellehetetleníti, hogy 560’000USD környékére szárnyaljon az értéke.
Hovatovább az országok elindíthatnak saját digitális valutákat a meglévő nemzeti fizetőeszközhöz kapcsolva, hogy felvegyék a versenyt a Bitcoinnal. Természetesen ezek sokkal „stabilabb”, könnyen nyomon követhető és környezetbarátabb lenne, mint a Bitcoin.

Szerintetek eléri valaha a több mint félmillió dolláros árat a Bitcoin?
Vitassuk meg a hozzászólásokban!

forrás: https://www.fool.com/investing/2021/12/04/can-bitcoin-reach-560000/

A fentebb leírtak nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak. Olvasd el a Whitepapert, nézd át az ütemtervet, nyisd meg a Blockchain Explorert és dönts a saját ítélésed szerint befektetéskor!

Később találkozunk,

AID CSAPAT

New Live Aid

Cikkek

Copyright © All rights reserved. Privacy Policy