NEW LIVE AID

Keress pénzt miközben támogatod a Föld fennmaradását

Kriptovaluta egy fenntarthatóbb világért!

NFT

Nem helyettesíthető token.

Az NFT megértéséhez szükség van átlátni a blokklánc működését.
3 részből tevődik össze egy blokk a blokkláncon.

  1. előző blokk hash értéke
  2. a blokk információi
  3. (1.) és (2.) hash értéke


A hash egy számítógép által generált kódsor.
egyszerüsített példa:

adat hash
kiscica_tappancs 4973BVV
kiscicatappancs 95GH48C

A fenti példán látszik, hogy egy “_” különbség teljesen megváltoztatja a hash értéket. Ha ez önmagában nem lenne elég, a blokklánc egy elosztott adatbázis, ami miatt minden kliens, aki becsatlakozik a hitelesítési erőforrások közé, megkapja az adatbázist. Minden egyes kliens hitelesíti az összes új blokkot, tehát a csalás kizárt, hacsak nem birtokoljuk a hitelesítő szerverek több mint 50%-át.

ha a blokk információi vagy az előző hash értékben változás történne, azzal megváltozna az egész hash értéke

Minden egyes NFT egy ilyen blokkláncon foglal helyet, tehát egyértelműen azonosítani lehet. Az adatok közt általában az NFT tárgya, a szerző és a tranzakciók foglalnak helyet.


NFT lehet például egy digitális alkotás. Ezt úgy kell elképzelni mint mondjuk egy festmény. A festmény egy fizikai tárgy, így megvizsgálva az ecsetvonásokat, az aláírást, stb megállapítható, hogy eredeti, vagy hamisítvány, ugyan úgy lehet másolni, mint ahogy egy Bored Ape NFT-t lementünk és beállítjuk profilképnek, hamisítani viszont lehetetlen, mert a blokkláncon minden információ megtalálható róla és egyedi token tartozik hozzá.

Azonban az NFT technológia nem csak digitális rajzokra használható…
Használhatjuk a technológiát mondjuk belépőjegyekhez, hiszen tartozhat 1 vagy akár 50 000 token is egy NFT hez amik mind hivatalosak (ezt a létrehozáskor [mintelés] kell meghatároznia a szerzőnek). Ily módon bármilyen gyűjthető dolgokat kiválthatunk vele legyen az a jó öreg bélyeg vagy például sportkártyák. Az NFTk mindegyike egyedi példány, egy adott sorozaton belül mindnek egyedi tulajdonsága van és ezek a tulajdonságok növelik az árukat és tesznek egy egy képet nagyon különlegessé. Egyebek mellett személyazonosság igazolására is használható lenne.

Az NFT mozgatórugója jelenleg a birtoklási vágy. Megveszed a neked tetsző CryptoPunks képet vagy képeket, mert el akarod mondani, hogy az a tied. Egy fizikai műalkotás esetén ugyan az a helyzet, csak az NFTk esetén nincs szükség egy raktárcsarnokra, hogy eltárold a többszáz darabos gyűjteményedet.

Hozzá kell tenni, hogy az NFT-k hitelességét a blokklánc fő pozitívuma a decetralizáltság megszüntetésével tudjuk garantálni.

A fentebb leírtak nem minősülnek pénzügyi tanácsadásnak. Olvasd el a Whitepapert, nézd át az ütemtervet, nyisd meg a Blockchain Explorert és dönts a saját ítélésed szerint befektetéskor!

Később találkozunk,

AID CSAPAT

New Live Aid

Copyright © All rights reserved. Privacy Policy